Salı, Temmuz 15, 2014

 Balkon Masası / DIY
 Wooden balcony table













Balkon masası yaptık Mete ile haftasonu. Dün, montajı bitmişti ama boyası kalmıştı bir tek. Onuda akşam üzeri, Mete işteyken ben tamamlayıverdim.
Yine tüm ahşapları ve montaj malzemelerini bauhaus'tan aldık. Boyası da, Polisan'ın ahşap su bazlı-beyaz olanı.
Minik bir masam vardı balkonda, tik ağacından. Üç kişi tamamda, dördüncü kişi geldi mi, tabağını çatalını bırak, bardağını koyacak, kıpırdayacak yer kalmıyordu masada.
Bir de perşembe günü kalabalık bir arkadaş grubu gelecek kahvaltıya, çoluk çocuk olunca, yayılmak lazım balkona.
Ben buna "veranda masası" dedim:)
Hani uzun, ahşap bir verandam olacak ya:)
Tam da orası için bu masa.
Evren, elini çabuk tutsan ne iyi olacak!
Biz hazırız yani "bahçeli ev" ortamına:)

Konu ile alakasız: İkea' nın çerçeve reyonundaki bu kartpostalları -en sondaki fotoğraf-mutlaka görün! Ben bayıldım paketten çıkanlara:)







16 yorum:

  1. Emelcim bu ne hız? Döndüğünüz gibi girişmişsiniz yine ahşap işlerine. Ben hep diyorum ihtiyaçlardan cok hayaller enerjiyi yüksek tutuyor tabi. Ellerinize sağlık! Verandanın masası da cepte, ona da bir tamamdır tiki, gelsin yeni hayaller...

    YanıtlaSil
  2. Dün ki posta bu masayı görünce anlamıştım zaten :) Çok şirin olmuş güle güle oturun. Benim evrene bu aralar ihtiyacım çok fazla :) Sizden sonra bize de geçerken uğrasın şöyle çat kapı... :)

    YanıtlaSil
  3. ben de sana bayıldım hamarat arkadaşım ;)
    bahçeli ev ortamına en kısa sürede kavuşman dileğimle sevgiler :)

    YanıtlaSil
  4. Emelciğim yine tam 12'den:)) Masa hazır olduğuna göre, evrenin talimata uymasına az kalmış:) Kocaman bir verandan olması dileklerimi, sinerji yaratması adına evrene yolladım:) Sevgiler cancağızım.

    YanıtlaSil
  5. Hızınıza yetişmek ne mümkün .yine harika bir iş çıkarmışsınız.bir masam var beyaza boyanacak bu sıcaklarda gözümde büyüyordu bu iyi oldu bir heveslendim.
    Bu arada o bahçeli ev ve veranda hayali ta çocukluktan beri isteğim.Evren duyuyor bir yerde benim için hazırlıyordur umarım.hadi inşallah.Kocaman sevgiler ve güzel dilekler yolluyorum sana.

    YanıtlaSil
  6. süpersiniz yine atom karınca aliesi:) ne şahane bir iş çıkmış ortaya tamda bahçeli evin verandasına göre:) hayalindeki evin gerçek olması dileğimle, sonsuz aminlerimi yolluyorum sana...

    YanıtlaSil
  7. Az önce Sebuş'a uğradım ona da anlattım:) Ben de balkonumu hazırlıyorum ,hani şu girişteki minnak olanını -orası yazları benim boyama atölyem- sabahtan saat 3-4 e kadar serin oluyor ya orada boyamalar yapacağım,sen de çık balkona eski mahalle araları gibi balkondan balkona sohbet edelim. Ben boya yapayım ,sen şu enfes kekinden ikram edersin nasıl olsa,çayı koydum Emel hadi !

    YanıtlaSil
  8. Sanıyorum evren, hayallerinin de ötesinde bir şeyler hazırladığından bekletiyor birazdan, harika bir sürpriz çıkaracağından eminim karşına..İstersek, olur, hazırlıkları tamamlayıp beklemeli gerçekten de...Ellerinize sağlık, harika..

    YanıtlaSil
  9. Keyifle keyifli sunumlar paylaşın...Elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  10. oh ! ya! emel iyiki döndün, gez gezmesine de ama buralarda da ol...boşluğun çok hissediliyor, küçücük inceliklerle, ruh katan detaylarla hazırlanmış bu karelerden bizi mahrum bırakma, o lime dilimlerine, yanındaki örtüye bayıldım, şu örtüyü daha fazla görebilsem, masa süper, süper, bu sabah yüzmeden dönerken, senin sehpayı düşündüm, nasıl yaptığınızı, emel sehpanın başka karelerini de çekip paylaşsa dedim o minik taburelerinizi düşündüm, emek verilen eşyanın daha da bir güzel olduğunu ( ben böyle yolda yürürken, yemek pişirirken gibi zamanlar da düşünürüm ) ve karşımda veranda masası...
    emel sen yoktun ya bu sayfa boştu, kahve keyfim, manasız kaldı, çünkü sabah kahvemi içerken çoğunlukla senin sayfana bakıyorum, oh! ya ! nidam bundandır, kahve tadına kavuştu, sevgiler....

    YanıtlaSil
  11. Insan becerikli olunca, tastan su bile cikarir. Yine guzel, yine harika :)

    YanıtlaSil
  12. Öncelikle dilerim tüm hayallerin gerçekleşir ,masaya gelince yine öncekiler gibi harika bir şey çıkmış ortaya bizde kıyısından köşesinden bulaştık o yüzden nasıl emek verildiğini tahmin edebiliyorum ellerinize sağlık .

    YanıtlaSil
  13. Bir tahta masa dersiniz ama önemli olan bunu en güzel ve sevimli haliyle sunabilmek. Gerçekten gıpte etmemek mümkün değil. diğer bütün objelerde aynı şekilde. Hatta nane yaprağı bile albenili.

    YanıtlaSil
  14. Tazelenip gelmek yeni masanın yapımına yaramış...bol enerjili, dinlenmiş ruhla daha ne projeler çıkar sizden. Kocaman maşallah size :) etrafı dostlarla çevrili, tatlı sohbetlerin yapıldığı, mutlululuk köşenizde keyifli oturmalar dilerim. Tekrar hoşgeldin Emelcim

    YanıtlaSil
  15. çok güzel bir masa olmuş canım, ellerinize sağlık güle güle kulanın, bize de güzel karelerinde seyretmek gelsin...

    YanıtlaSil