Salı, Haziran 03, 2014

Semt Pazarında bir garip Riviera Maison















"Garip" dediğime bakmayın, semt pazarında bu kadar "ucuza", mağazasında bu kadar "pahalıya" nasıl olur diye düşündüğüm için garipsiyorum. Hayret ediyorum, şaşkınlıkla izliyorum.
Hiç bir defosu, hiç bir eksiği yok. Paketin içinde, tertemiz.
Gerçek, orjinal "Riviera maison".
Fiyatını duysanız sizde, şaşarsınız.
Marka takıntım yok asla, yanlış anlaşılmasın ama kaliteli şeyleri, ucuza aldığım zaman benden mutlusu yok.
İhraç fazlasıymış bu da.
İşimden ayrıldığımdan beri, "ekonomi yapacağım, çalışırken havaya giden paraları, toplayıp, evin bereketini arttıracağım" diye kendime söz vermiştim.
Önce mutfakla başladım.
Yiyeceğimiz kadar alıyorum, dolaba stoklamıyorum artık. Gidip toplu alışveriş yapıp gelmiyorum, ne ihtiyacım varsa onu alıyorum, günlük, yiyeceğimiz kadar.
Fazladan alıp, bozulmasına, sararmasına izin vermiyorum.
Semt pazarları kurtarıcım oldu, herşeyi neredeyse buradan alıyorum. Gidip onlarca lira verip alınan, sonra çöpe atılan bir dünya şeye çok üzülüyorum.
Ev dekorasyonu hassas konum. Alışveriş yaptığım bir kaç mağaza var, onun dışında beğendiğim bir sürü şeyi de, küçük esnaftan temin edebiliyorum.
Alışveriş çılgınlığı yaşatan AVM lere inat, ben semt pazarlarını çok ama çok seviyorum.
Diyeceğim, çok pahalıya alınan şeyler, genelde en kalitelisi, en güzeli olmuyor.
Ucuza da pek alâ harika detaylar yaratılabiliyor.






34 yorum:

  1. Emelcim, bana istabuldaki bitmek tükenmek bilmeyen pazar tutkularımı hatırlattın, içim gitti. Pazar turlamalarımızın olmasına da ayrı bir sevindim. Bende birzamanlar cumartesi pazarının daimi müşterilerindendim hala öyle :-), sıklıkla gidemesemde, ne tezgahlarımın yerini unutur nede kendimi unuttururum, hala gittiğimde abla nerelerdesin hoşgeldin demezler mi... istanbul seyahatlerimde avm lerden önce gelir pazar keyfim, sabahın 9 unda mutlaka pazarda olmalı, sakin sakin keyifle gezmeli, ürünler seçilmeden almalıyım diye düşünürdüm. Zaten biçok tezgahım ben gitmeden ayırırdı, "abla bunlar sizin için" bazen kalabalıktan bakamadan hop atıverirdim torbama, olmazsa bana, ne mi olur bir başkasına hediye olur diye düşüne düşüne hala kullanırım bu hediyelikleri...1liralık peçetelerim, 3liralık örtülrm, 5 liralık perdelerim home collection pazar etiketiyle hala en güzel sofralarımda eşlik eder bize. İnsanların orda yaşayıpta bunu değerlendirmemelerine de ayrı bir üzülür, senin bu postun, yastıkların bitmeyen hasretimi yeniden alevlendirse de sen güle güle kullan canım ürünlerini, harikasın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ooo..senin ki de iyiymiş:) bende pazara girdiğimde bütün esnafla selamlaşıyorum, "hoşgeldin abla" falan diyorlar ya çok houşuma gidiyor:) dur bakalım belki çay falan ikram ederler yakında:)))

      Sil
  2. Çok şık herşey. . Sizin şu semt pazarına da hayranım yahu.. ne güzel sürprizler var. İnşallah bir gün altını üstüne getireceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her zaman değil. Bazen çok şey oluyor ama hiç bir şey de olmuyor aynı zamanda:) denk gelmesi lazım. Çok teşekkürler

      Sil
  3. Güzelbahçe'de bir autlet var Emelciğim Türkiye'de üretim yaptıran hemen her markanın ihraç fazlası ürünlerini bulabiliyorum. Sadece giysi satıyorlar tek tük de ev tekstili ama inan bana hiçbir defosu yok. Ben de aldığım kiloları vermeye çabaladığım için dünya kadar para verip de giysi satın almak istemiyorum.Geçende bir arkadaşımı götürdüm sözettiğim yere , iki tişört bir de pantolon kaptım ama inan bana üçüne ödediğim parayla gelinciğe Yargıcı'dan anca bir bulüz almıştım . Neyse sen gelince birlikte gideriz bak neler neler buluruz birlikte :)
    Riviera Maison 'u ben de çok beğeniyorum tam sahil evlerine yakışır ürünleri var ama İzmir'de yaz tekstili o kadar çok yıkanıyor ve güneşte renkleri o kadar çabuk soluyor ki artık az paraya çok şey alıp hemen tüketiyor kedilerin yataklarına sermek suretiyle ikinci bir şans veriyorum onlara :)))
    Ay çenem düştü ben gideyim artık,Atölye'de boya günüm bu gün . Öptüm seni ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oralarada bayılıyorum, bizim burada da viaport var Nilgüncüm, belki duymuşsundur, devasa bir yer. Her şeyin o kadar ucuzu bulunuyor ki, ben gerç, kılık kıyafet hiç almıyorum genelde ev eşyası, mutfak malzemesi. Geçenlerde tefal in harika bir kek kalıbı vardı, outlet mağazında, 10 TL. Almadığıma pişman oldum ama neyse kısmet.
      Sana kolay gelsin atölyede.

      Sil
  4. Emel şu sizin semt pazarı beni çıldırtacak! Riviera Maison diyorsun, pakette diyorsun, orijinal diyorsun :) R.M.'nin ürünlerini çok beğensem de ithal ürünlerin gereksiz gümrük vergisine, sadece "marka adı"na dökülen paralara karşıyım. Bu yüzden kalkıp da R.M.'a gitmem de o güzelim semt pazarına gelirim ben.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Monicacım her zaman bulunmuyor ama buldum mu da tam buluyorum galiba. Bu takımın internetteki satış fisyatını okudum, dudaklarım uçukladı neredeyse.
      Bu kadar pahalı olmasınıda anlamlandıramıyorum ben ama demek ki alıcısı, talepçisi var ki adamlarda bu paralara satıyorlar.
      Sen gel bizim pazara götüreyim ben seni bi ara:)

      Sil
  5. bak benim aram pek şahanedir semt pazarları ile, annemle çok staj yaptım çocukken, hiç üşenmez giderdik Beşiktaş pazarı olsun Salı pazarı olsun, pazarcı abiler çay ikram ederdi öyle tanışıyoruz yani :) aldığım bi çok şeye"o nerden" sorusu geliyor, semt pazarından diyorum, ama ben de semt pazarına gidiyorum ben niye böyle şeyler görmüyorum diyorlar :) bakmak var bakmak var tabii, insanın ilgisi neyeyse ona bakıyor, bir de pazarda ne cevherler var çocukluğumdan beri bildiğim için ;) seninki de on numara beş yıldız olmuş, iyi günlerde sağlıkla kullanın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaa bilmez miyim:)
      Senin aldığın o emayelere hastaydım zaten.
      Bende annemle çok yaptık o stajdan:) annemde çok sever pazar gezmeyi, bizim yalova pazarında bir de parçacılar vardır, bursa dan getirirler, tanesi 3 liraya kocaman kumaşlar, görsen dilini yutarsın Ahucum o derece.
      Annem, bu parçalardan alır, komşular sorardı, pazardan aldım diyince, aa bizde ordaydık bugün görmedik falan derlerdi.
      evet biraz fark etmekle alakalı herhalde. Algı biraz.

      Sil
  6. ne güzel denk gelmiş emelciğim ,güzel günlerde kullan
    Pazarlardan kendini almayan ben aynen katılıyorum yazdıklarına.

    YanıtlaSil
  7. pazar konusunda kesinlikle aynı düşünüyoruz. hatta bir kaç hafta önce ben de kısaca bahsetmiştim, sayfamda.
    evimin karşısında büyük bir pazar kuruluyor ve sabahın beşinde kar yağmur demeden tezgah açmaya başlıyorlar. küçük esnaf deniyor ama emekleri çok büyük. mutlaka desteklenmeli, büyük alışveriş merkezlerinde alışveriş yapmaktansa bir kaç bir şey bile olsa pazardan alınmalı.

    YanıtlaSil
  8. Bittim Emel.
    Bizim malesef semt pazarında genelde hiç bir şey bulunmaz.
    genelde perşembe pazarı bizim en büyük pazarımız olur ama pazarcılar bile işi ticarete dökmüş inan kimse kimseden ucuza vermiyor.
    İzmit'te böyle bir durum var.
    Esnaf anlaşır herkes çalışanlara aynı ücreti verir ki başkası kapmasın falan filan.
    Şu İzmiti anlayamadım gitti.
    O yüzden İstanbul da yaşayanlar bu konu da inanılmaz şanslı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizinde outletiniz vardı İzmit in çıkışında Gülay. Orası çok ucuzdu bir aralar, bizim yolumuz üzeri, yalova ya giderken hep uğrardık. Şimdilerde orasıda pahalılanmış galiba. Bir de yenilemediler kendilerini, oysaki yeri çok güzel, bir sürü mağaza açılabilir orada. Tam yol üzeri.
      Uğramadan geçiyoruz biz artık, bir şey kalmamış pek.

      Sil
    2. Var ama panayır tabir edilen yılda 2 kere yapılan ucuz satışlar var.
      O zaman ilk gidip aldın mı aldın. Yoksa mağazaları sürekli kontrol etmen lazım ne gelmiş ne gitmiş diye. Evet yeri güzel ama ters yerde olduğu için ancak yolumun düşmesi lazım. Sağlık olsun ... Sizin aldıklarınızla mutlu oluyorum ben :)

      Sil
  9. Hem ucuz hem de starlısından üstüne üstlük RM ne güzel denk gelmiş emel diğer konuya bende katılıyorum pahallı ve marka olan şeyler her zaman kaliteli olmayabiliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dediğim gibi her zaman olmuyor arada yakalıyorum böyle güzellikleri meltem ve tabi çok mutlu oluyorum.

      Sil
  10. Semt pazarı iyidir, güzeldir:) ben de havalar güzelleştiğinden beri topiyi de alıyorum, altını üstüne getiriyorum pazarın. Böyle güzel ve ucuza şeyler denk getirince çok seviniyorum. Güle güle kullan:) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha:) benim topikte küçümencikti bebek arabasında az arşınlamadık bakırköy pazarlarını:)
      hatta pazarcılar, hep eline bir şey tutuşturdu, artık tanıyorlar, soyup salatalık veriyorlardı, erik veriyorlardı:)
      Teşekkür ederim Nilüfer.

      Sil
  11. bak, bak o yasemin nasıl da konmuş oraya , saksı da çok şirin,alp'in uçağı ...ah! alp'in bu halleri oğlumun büyümesini hatırlatıyor,
    R.M inan bilmiyorum nasıl bir markadır. ama ben burada bir dükkan var hem de atölye , buldan bezleri dolu oradan kumaşları seçip diktirdim nevresimlerimi, pamuklu yaz için ideal..rengi, dokusu...alp' imin odasına yıldızlar dolmuş, ne hoş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. buldan bezinden öte bez mi var:) Ah bir bulsam bende. Geçenlerde real de denk geldim, peştamel buldan bezi, denizli yazıyor üzerinde. Kaptım, çok da güzel desenli.
      Sizde çok şanslısınız orada en güzelleri vardır.

      Sil
  12. Japonya'ya ilk geldiğimde hafta sonu eşimle süper markete gidip 4-5 büyük poşet alış veriş yapıyorduk.Ve yol boyunca Japonların bize tsunami gelecek de acaba onların mı haberi yok bakışlarına maruz kalıyorduk:) Mesela buradaki marketlerde bizim o derin ve kocaman market arabalarından yok çünkü herkes o gün yiyeceği kadar alıyor.Çok uzun zamandır ben de öyle yapıyorum sabah çıkıyorum evden öğle ve akşam öğünü için alış verişimi yapıyorum hem de yürüyüş oluyor bana. Filem de var hem demem o ki böylesi çok daha keyifli:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahaha:) bizde hep vardır o bilirsin, marketi indiririz icabında. İhtiyaç yoksa bile can çeker alınır, o arabaları niye o kadar büyük yapıyorlar mesela?? doldur doldur gitsin diye:) Başka hiç bir yerde böyle devasa arabalar yoktur herhalde. Boşken bile itemiyorsun:)

      Sil
  13. o bu şu değil ben o uyuyan alp kuzusunu yerim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kuzum o benim:) evet çaktırmadan çekiyorum ama izin vermezse yayınlamıyorum:) öyle bir anlaşmamız var:))
      sağol sebuşum.

      Sil
  14. Yıldızlar evine çok yakışıyor senin, bu arada kim bilir kaç kişi yanından geçti de bakmadı, göremedi onu, süslü camekanların arkasında gizlenmediği için. Yaşasın ekonomik devrim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıldız aşkına diyorum hep:) o nedenle karşıma yıldızlar çıkıyor devamlı...teşekkürler Günnur

      Sil
  15. Ev dekorasyonu konusundaki becerinize hayranım.Onu orada görebilmek zaten en önemli beceri. Algısal güç.Kimi insan pazara gider saatlerce gezer aldığı şey sadece pılı pırtıdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, çoğu zaman bende bulamıyorum, denk geliyor işte bazen böyle. Sağolun.

      Sil
  16. Bilinçli olarak gitmezseniz alacağınız şeylerin listesi yoksa, şöyle bir gezeyim de ne gerekiyorsa alırım derseniz AVM ler gerçekten tuzak. Bir de ambalajlara aldanmamak gerek. Semt pazarlarının kötülüğü seçememek. Ama herkes de sizin gibi zevkli değil uyum olayını süper yapıyorsunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet amlajlar çok yanıltıyor haklısınız.
      Teşekkür ederim yorumunuz için İlhan bey, sağolun

      Sil
  17. Bayıldım. Çok hoş bir tesadüf olmuş. Ayrıca yazıların altına ürünlerin nereden aldığını yazmanıda çok sevdim. SBen ev, iş, koşu, dikiş derken mağaza mağaza dolaşamıyorum, kıyafet almaya bile zaman yok. Herdefasında sana sormakta ayıp oluyor. Onun için kendi adıma nereden alındıklarını yazman süper olmuş. Çok teşekkürler

    YanıtlaSil