Pazartesi, Haziran 23, 2014

Otlu Kiş












İster tart diyin, ister kiş.
Hamuru çok güzel, ben otlu denedim, siz istediğiniz malzeme ile yapabilirsiniz. Ispanaklı, mantarlı, tavuklu...
Nasıl gönlünüzden geçerse.
Hee, gönlünüzden ne geçiriyorsanız, ne diliyorsanız  o da, olsun bir de.
Mutlu, neşeli bir hafta,
Keyifle.

Malzemeler
Hamur için:
1 yumurta sarısı
2 kahve fincanı yoğurt (Türk kahvesi)
1 kahve fincanı zeytinyağ
1/2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı mahlep -mahlep sevmiyorsanız koymayabilirsiniz-
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1/2 çay kaşığı karbonat
5 kahve fincanı un -yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak-
İç dolgu
100-120 gram beyaz+taze kaşar peyniri rende
1/2 su bardağı kadar dereotu -ince doğranmış-
1/2 su bardağı kadar maydanoz -ince doğranmış-
1 yemek kaşığı taze biberiye
100 gram krema
1 yumurta
Hamur malzemelerini karıştırıp, yumuşak ele yapışmayan bir kıvam elde edin. Fırın kabını yağlayın. Hamuru, kenarlarını yükselterek kalıba yayın.
Yumurta ve kremayı çırpın.
Peynirli-otlu karışıma ekleyin. Hamurun ortasına dökün.
180 derecede 40-45 dakika pişirin.
-Aceleniz yoksa, soğuduktan sonra servis yapın. Sıcakken erimiş peynirli sos akıyor, biraz donmasını beklerseniz daha rahat kesiliyor.-



21 yorum:

  1. Tek kelimeyle çok nefis diyorum. Ellerinize sağlık. Ben daha sütlacı yapamadım çünkü lavant bulamadım burada:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kurutulmuş lavanta da olur bilirsin, aktarlarda vardır. Çok teşekkür ederim.

      Sil
  2. Görünüşüne bayıldııımm..yeşillikli şeylere bayılırım :)

    YanıtlaSil
  3. Bayılırım kişe, hem de her türlüsüne! Ben çok tatlıcı değilim o yüzden böyle tatlar tam bana göre. Ispanaklı, brokolili, kabaklı ne olursa... Seninki de nefis görünüyor. Beyaz tabağınla üzerinde taze biberiyenin durduğu minik kesme tahtan da pek bir güzelmiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizde de tuzlu şeyler gitmiyor pek, Alp bundan yemedi mesela, Mete her akşam kaldı mı kiş'ten deyip bir sorgulama çekiyor:) çok sevdi o.

      Sil
  4. Ispanaklı kiş'e bayılırım ben, bu tarifi öyle deneyeceğim, dileğin için teşekkürler, umarım, şu aralar gönlümden bir geçen o olsun, ne olur olsun, sen de tekrar et, ne olur olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ispanağım yoktu, olsaydı aslında tarif ıspanaklı. Ben uydurdum biraz. Bir sonraki sefere öyle deneyeceğim bende. hamuru muazzam bunun, yumuşacık.

      Sil
  5. Kalıbının büyüklüğü ne kadar Emelciğim? Ben kişi çok severim,kabaklı ,dereotlu ve peynirlisini sıkça yaparım ,bir de senin tarifini denemek isterim.
    Sana da güzel ve mutlu bir hafta dilerim canım. (benim yoğunluğum sürmekte buraya uğrayacak zaman bulamıyorum ,üstüne üstlük blogların güncellenme sorunu devam ediyor )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgüncüm bu ufak bir kalıp, sanırım çağı 20 cm kadar. Bir dakka:)
      Ölçtüm geldim, 17 cm miş:)
      benim bloggerda karıştı iyice. başka bir çare bulmalı. Her açtığımda başka bir tuhaflık görüyorum:(

      Sil
  6. Hep kiş yapmak istedim ama nedense bir türlü fırsat olmadı :) ımarım bir gün bende bir kiş yaparım. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülaycım, bebek gelmeden yap:) Minik gelince, ilk 3-4 ay offsun:) dükkan kapalı yani:)))

      Sil
  7. Super, yine mutfakta harikalar yaratmissin emelcigim.

    YanıtlaSil
  8. Eskiden çeşitli malzemelerle sık yapardım. İyi ki hatırlattınız. Sizin görselleri görünce sevmediğimiz bir şey bile olsa imreniyor insan. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende bir keresinde bunu mantarlı denemiştim ama sanırım en iyisi -bana göre- ıspanaklı-peynirlisi.Sizin tariflerede bakayım bir, hamuru nasıl acaba?
      Çok teşekkür ederim İlhan bey.

      Sil
  9. Olmuyor emelim bak bu yaşımdan sonraki kilolarım senin eserin olacak, bu saatte kalktım canım istedi diye ben de ıspanaklısını yaptım ve gerçekten şimdiye kdar yediklerim içerisinde en lezzetlisiydi ve hamuru müthiş bir tat, süngerimsi yumuşacık puf gibi ağzımda dağılıp gitti, ve çokta güzel kabardı, seninde ellerine sağlık,....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. denedin mi? aaaa...harikasın:) beğenmene çok sevindim. Zaten tek başına hamuru bile yenir, poğaça gibi, yumuşacık değil mi?
      Buzdolabında sakla Sevgicim, soğudukça güzelleşiyor:)

      Sil
    2. Dediğin gibi, Buraları sıcak olduğu için korktum kremalı ya, sabaha kadar dışarıda tutmaya gecenin bir vaktide olsa :) dolapta muhafaza ettim sabah dayanamadım böyle tadı nasıldır acaba dedim, mmmm böylede harikaymış :))

      Sil
  10. kiş , kiş , tatlı düşkünü ben , bir de kiş severim öyle bol sebzelerle yapılanlarından ıspanaklı, kabaklı, patlıcanlı farketmez peynir hepsine yakışır, ellerine sağlık , yemiş kadar oldum....yahu benim takip listem kayboldu.... nasıl düzeltebilrim acep bilenler yazıversin. emelim öpüyorum seni.

    YanıtlaSil