Cuma, Mayıs 23, 2014

Bahçesi olmayıp, hayali olanlara











Bir bahçem -henüz- yok.
Dikilmiş ve yeni toplanmış havasında, üzeri topraklı "taze patateslerim" hiç yok. -Pazardan alınanlar dışında-
Ama çok şükür "hayal gücüm, isteğim ve enerjim" hep var.

Önce kafamda yarattım hayalimdeki bahçeyi. Hep böyle yaparım zaten.
Hayalden öteye geçirir, bir senaryo yazar, film şeridi oluştururum beynimde. Listeler yapar, notlar alırım kendimce.
Koltuklar hiç boş kalmadı şimdiye kadar çok şükür.
Şimdilerde, ekip-biçiyorum mesela.
Bir sürü ağacım var o listede, bir o kadar çiçeğim ve sebzelerim.
Eldivenlerim, bahçe setimde hazır.
Sebzeleri bağlamak içinde urganım.
İnanın verandama asacağım makreme ipli, beyaz sepet saksılarımı bile buldum aldım geçenlerde.
Bir o başa asacağım, bir bu başa diye.

Mutluluğu, zenginliğe ve mal sahibi olmaya bağlamayın hiç.
Hayal kurmakta nasıl büyük bir zenginlik, heyecan verici bir dünyadır bilin ve önce fotoğraflayın istediğinizi beyninizde.

1-Tel sepet Mudo, 24.-TL  2- El yapımı tahta elek Tahtakale, 3,5.-TL, 3-Bahçe makası Yargıcı, 24.-TL, 4- File tahtakale 2.-TL, 5-Toprak küreği Metro, 6,5.-TL  6-Bitki bıçağı Tahtakale 4.-TL, 7-Urgan ip Bauhaus 3.-TL 8-Eldiven Bauhaus 2,5.-TL





33 yorum:

  1. Emelim harikasın, herşey çok güzel bu kompozisyonu düşünüp böyle bir tabloyu yaratmak hem hayal dünyanda hem de görsel olarak, istekliliğinde zirve yaptıklarını anlatıyor bana. Bu arada ah şu bahçe makası yok mu hala arar dururum, bizim buralarda yargıcı olmadığı için sadece adana turlamalarımızda bakıyorum ve hep bitmiş, gelecek, diyorum meğer neçok hayalleri peşinde koşan insanlar varsa bir okadarda gerçekleştirenler varki nüfusa bir makas yetiştiremiyorlar, çokta umursamıyorum ben de şuan şuracıkta bile görünce elime aldım, inceledim, kestim, kokladım bile mistik havasını uzunca bir süre yine yeter bu bana...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o makas sanırım yok sattı meraklıları çokmuş sevgicim. geçen sezon getirmişti yargıcı. Belki outletlerine düşer ama sanmam.
      Çok teşekkür ederim hayalime ortak olduğun için.

      Sil
  2. günaydın emelcim .ben balık burcuyum ve hayatımın her anı hayal kurmak.10 sene bahçeli bir evin hayali ile yaşadım. olmayan evime bir sürü eşya stokladım. şimdi binlerce şükür bahçeli bir evim var.ve artık okadar evin dışına çıkmamaya alıştımki çıktığım zaman deliler gibi eve gelmek istiyorum.evimi sevmek ve orada mutlu olmak güzel bir duygu.tanrım herkesin hayallerini inşallah gerçekleştirir,evlerine huzur verir .mutlu,sağlıklı ,sevdiklerimizin yanımızda olduğu bir değil binlerce haftasonları.sevgiler didem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne güzel anlatmışsın Didem. Hayallerin gerçek olduğunu gösteren insanlara, bunları ifade etmelerine bayılıyorum.
      Çok teşekkür ederim desteğin için.

      Sil
  3. İşte bu :) Aslına bakarsan dünyanın pek çok yerinde bu var... Hayal etmek, geleceğe dair düşünmek, istemek... Bizim kültürümüz gereği mi, ekonomik koşullar ve tarihimiz gereği mi bilmiyorum ama "hayal" yoktur pek... "Ne olacağın, ne yapacağın bellidir ileride, hayal kursan ne fayda, olmayacaktır nasılsa, boşuna umutlandırma kendini" hali vardır bizde. Hayal etmeden hiçbir şey olmaz ki... Daha evvel de yorumlarımızda yazmıştık, geliyor bahçen, güzel evin :))

    YanıtlaSil
  4. Sana da cok yakışacak Bahçeli bir ev, yemyeşil bir bahce emelcigim.Hayal etmenin tılsımına inanıyorum ,hayal gerçeğin yarısıdır.

    YanıtlaSil
  5. bu sene bahçeye veya balkonda çuvalda patates denemesi yapmak istedim, delirdin mi deyip engel oldular :)ama olsun tere, domates, maydanoz ektim ben :)masa örtünü her gördüğümde gerçek sanıyorum, sonra hatırlıyorum kumaş olduğunu :)
    umarım hayallerimiz kısa sürede gerçekleşir..
    sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oh mis gibi sebzeler ne güzel. Meditasyon gibi bu bahçe ve bitki işleri.
      evet masa örtüsü:) o kadar çok seviyorum k, desenini, daha çok sık göreceksiniz fotoğraflarda:) bıktırmazsam iyi:))

      Sil
  6. yürekten istenen şeyler gerçekleşirmiş emel, biliyorum sende çok istiyorsun bahçeli bir ev darısı senin de başına... ben hayalimin bi ucundan tuttum, gerisi gelecek inşallah,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim size Sebuş. Allah gönlüne göre versin, güle güle güzel günlerde oturun. İnşallah, bize de kısmet olur.

      Sil
  7. Sizin için kahve falı açtım. Çok yakın gelecekte üç gün mü desem üç ay mı üç yıl mı desem bahçeli bir eviniz olacak. Olmazsa da sizin evin yakınındaki parkı bahçıvan sizin için düzenlemiş;çimenleri yeni biçmiş mis gibi çimen kokusu yayılıyor .Çiçekleri sulamış, mevsim çiçeklerinden hercai menekşe dikmiş,mor sarı çiçekler sizi bekliyor ya da piknik yerinde çam ağaçları. Dünyanın bütün park ve bahçeleri ve dağ bayır sizin . Kıymetini bilin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah çok tatlısın:)
      ne iyi geldi bu mesajın:))
      Ağzına sağlık. Çok teşekkür ederim.

      Sil
  8. Gönülden geçen tüm dileklerin gerçekleştiğinin, olmazların oldurulduğunun en yakın şahitlerinden biriyim ben sevgili Emel...
    En yakın dostlarımdan biri senin gibi yıllardır hayalini kurduğu "bahçeli ev" ine kavuştu çok yakın zamanda... o da yine senin gibi bahçe aksesuarlarını, saksılarını almış, neyi nereye koyacağını tasarlamıştı bile çoktan...
    dilinde hep şu cümle vardı... "çok inanıyorum, olacak" ...;)

    ben de çok inanıyorum ki sen burdan bize o güzel bahçeli evinin fotoğraflarını yayınlayacak, kendi ellerinle yetiştirdiğin meyvelerle yaptığın misss keklerin tariflerini yazacak ve hatta belki bi akşam üzeri bembeyaz verandanda kahveni yudumlarken mutluluk pozları vereceksin bizler için...;)

    "İSTEYİN, VEREYİM"...

    "O" diyorsa, doğrudur... ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah Azra. Çok teşekkür ederim. Hayalime ortak olduğun ve gerçekleşeceğine olan inancımı arttığın için.

      Sil
  9. Emel bende bahçe var ama uğraşma sevgisi yok :)))
    Hayallerinin bir gün gerçek olması dileği ile....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sende de vardır o heves ben eminim de, vakti zamanı gelmemiştir. Başka meşguliyetler engelliyor bir takım hevesleri bazen.
      Amin.
      Çok teşekkür ederim.

      Sil
  10. canim benim ne hayali sen zaten gerceklestirmisin baksana herseyi almisin bile :)) insanin kendi evi gibi varmi benimde cok büyük bahcem var ama toprak verimli degil gecen sene bezelye ektim ilk defa kendi bahcemden bezelye topladim ve yemek yaptim gercektende cok farkli bir lezzet:)) canim hayallerin gerceklesmesini diliyorum sevgilerimle♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gügücüm ne güzeldir o bahçeden toplayıp, tencereye atılan sebzeler. Eminim çok lezzetlidir. Ellerine sağlık.
      Teşekkür ederim.

      Sil
  11. harikasın Emel, başka söze gerek yok.

    YanıtlaSil
  12. emel devam, asla hayal kurmaktan vazgeçme, oğlum 15 yaşlarındaydı, ana- oğul yeni bir hayat kuruyorduk, birgün eve elimde, buzluk çantası ile geldim, çocuk çok şaşırdı anne bunu neden aldın dedi doğal olarak, oğlum araba alacağım da, lazım olacak gezmeye giderken, hani piknik falan yaparız. ama anne önce arabayı alsaydık dedi.... )))) araba alındı, çanta ne çok işe yaradı, hatta 4 yıl sonra, oğlum arkadaşları ile çadır kurulup 3 gün kalınan bir rock müzik festivaline giderken, arabayı aldı ve ben hemen içine soğuk bişiler doldurup çantayı da bagaja koymuştum... ve ne çok işine yaramıştı içindekiler çocukların. doğru yoldasın emelim,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşencim, hep aklıma sen geliyorsun bu hayal işlerinde. Bak diyorum, nasıl güzel bir örnek var karşında. Durma, devam istemeye, hayal etmeye diyorum.
      Çok teşekkürler, sağol.

      Sil
  13. Bu yazına,üçüncü sefer yorum yazıyorum ve sanıyorum bir yanlışlık yapıp, gönderemiyorum:)
    Şöyle dedim;
    Gün ışığı, sen; hayallerini gerçeğe dönüştürebilenlerden olmalısın:) Çünkü; öylesine ince ince dokuyup, şekillendiriyorsun ki, iş sadece ruhunu kazanmasına kalıyor. Eh, senin de esas mimarlık alanın bu... İçine biraz ruhunu kat, biraz belleğindeki renklerden ilave et ve üzerlerine gün ışığı olarak ışı... İşte bu kadar. O bahçede, kahveni tüm sevdiklerinle yudumlaman dileklerimle... Bu blok benim tansiyon regulatörüm görevini üstlenmiştir:))) Biline.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgüncüm benim:)
      Çok teşekkür ederim. Sana iyi geliyorsam, çok şükür, ne mutlu bana diyeceğim.

      Sil
  14. benim de sizin gibi hayallerim vardı düşümde yaptığım bahçeyi şimdi gerçeğe döküyorum ilk önce bahçemize eşim kütükten bir ev yaptı ben de boya işlerini ve bahçede ekip dikme işlerini yapıyorum kendime dün bahçe için bir çizme aldım bir de eldiven almak istiyorum ama sizinki gibi çiçekli nerden alabilirim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biliyorum, gördüm bloğunda ve çok etkilendim.
      Bauhaus diye yazdım alta ama dikkatini çekmedi sanırım. Çok da ucuza aldım. Var mı sizin oralarda bauhaus?

      Sil
  15. Bahçe ile ilgili olan her şeyi çok seviyorum. Bir tek yazlığımızda bahçemiz vardı ama o da sanki hep bahçeli evlerde büyümüşüm hissi verir bana. Yoksa apartman dairelerinde yaşadım yıllardır. Burada ufak bir bahçem var, toprağı verimli ama bir tuhaf, olsun, hayalleri ufak da olsa gerçekleştirmeye razı olmak en güzeli. Bahçe detaylarını da çok sevdim, o patatesler bir harika, o eldivenler de öyle. Ben de geçen sene kirazlı bir eldiven almıştım kendime. Onu bulup çıkartmam lazım hatırladığım iyi oldu.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi çocuklar bilgisayarda, sanal bahçe yapıyorlar kendilerine. Nasıl üzülüyorum. Şehir hayatının çok eksik kalmış tarafları bunlar.
      Doğa ve tarla-kuş-böcek-çiçek olmalı insanın yaşadığı yerde. Beton ve koca koca AVM ler değil. Çıkar sende kirazlı eldivenlerini:)

      Sil
    2. Şimdilerde çocuklar, sanal alemde bahçe kuruyorlar, ağaç ekiyorlar:( Çok üzülüyorum. Şehir hayatının en eksik tarafı bu doğal yaşam alanlarını daraltması, tamamen yok etmesi.
      İnsan çiçek-böcek-kuş- ağaç görmeden yaşamamalı ama mecbur kalıyoruz bu beton yığınları ve AVM ler arasına sıkıştırıyorlar yaşamlarımızı.
      Sen ne dedin, ben ne anlattım şimdi:)
      hadi çıkar kirazlı eldivenlerini:))

      Sil
  16. Yanıtlar
    1. Gügücüm çok teşekkür ederim. Ben prensip olarak bu oyuna dahil olmuyorum ne olur kusura bakma. Çok teşekkür ederim düşünmen yeter.

      Sil