Salı, Nisan 01, 2014

Tel sepet





 






Bu ara tellere takmış vaziyetteyim!
Tel dolap bitiyor, son rötuşlar.
Alp'in dişlerine tel taktırdık,
Tel sepet aldım,
"Tel-tel bir pilav yaptım akşam" diyeceğim kafiyeye uysun diye ama yapmadım.
Telgrafın tellerine ne oldu, inanın hiç bilmiyorum:)
Önüm-arkam-sağım-solum tel! olunca,
durum budur.
-iyi sıhhatte olsunlar!-
Aman tek bildiğim-istediğim, hayatımız "tel örgüler içinde" olmasın,
Yasaklar, kısıtlatmalar bizden uzak dursun.
Tel'den kasıt, bu kadar basit.

Tel sepet: İkea
Çizgili siyah-beyaz dokunma: Real
Dolap: İkea







28 yorum:

  1. merakla bekliyorum tel dolabını emel :)

    YanıtlaSil
  2. tel sepete bayıldım iyi ki nereden aldığınızı yazdınız derhal alacağım. Bu arada evim dergisini de okudum tebrik ederim evinize çok zevkli dokunuşlar yapıyorsunuz. Benim de bir dönem nette dekorasyon bloğum vardı ve buradan sahildeki evi yani Ayşegü'lü tanıyorum; sizi bu sene keşfettim; yaratıcı ilhamlar veriyorsunuz; ikinizi de büyük bir keyifle takip ediyorum. Belki ben de yeniden aranıza katılabilirim :))) sevgiler.
    Ünver.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında pek sevmiyorum şurdan aldım, burdan aldım demeyi ama çok soru geliyor. Bende altına ufak ufak yazmaya başladım. Arada bir unutuyorum yazmayı tabi:)
      Sende katıl aramıza Ünver, bakma arada moral bozucu tipler, negatif enerji verenler var ama yılmadan, sevdiği şeyi yapmak en güzeli.
      Teşekkürler Mesajın için.

      Sil
  3. Benim kuşağım tel dolapla ucundan kıyısından tanıştı. Ananemin mutfağında kocaman bir tel dolap vardı - içine gir otur ,o kadar büyük -içinde her zaman ceviz,dut kurusu ve pekmezli cevizli sucuk bulunurdu. Bi ara ben de mutfağa yaptırmak istedim ama yer bulamadım hatta tabak rafı (terek) vardı ,sürekli bu evde oturmaya başlayınca onu bile kaldırıp yerine cam kapaklı bardak dolabı koyduk. Bak nereden nereye gittim.
    Ben de sonucu bekleyenlerdenim ve eminim ki harika işler çıkacak sizin ev-atölyeden her zamanki gibi...

    Kafessiz günlere Emelciğim ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizimde vardı Nilgüncüm tel dolabımız. Buzdolabımız yoktu ve ben hayal meyal hatırlıyorum o tezgahın üzerinde duran dolabı.
      Keşke sahip çıksaymışız ama o zaman bu bilinçte değildik ki!
      Senin mutfak çok güzel olmuş. Sabah baktım, bayıldım. Lavabon ikea değil mi? Bende yaptırıcam bu yaz. Çok beğendim.
      Sevgiyle öperim yanaklarından.

      Sil
    2. Emelciğim İkea seramik lavabo benim çok heves ettiğim bir şeydi Hatta İzmir mağazasında bulamamıştık da taaa İstanbul'dan rica minnet getirtmiştik. Temizliği kolay,görüntü -bence - şık ama çok kolay çizilebiliyor. Türk usulü tencere tava malum bu lavaboda çok dikkatli yıkanmalı. Ben Tepe Home'dan plastik lavabo koruyucusu aldım epey yararı oldu .Aslında Franke'nin corian eviyeleri vardı,hala var mı bilmiyorum en dayanıklı onlar. Bilmem artık karar senin canım.
      Öpüyorum güzel yanaklarından ♥

      Sil
    3. haklısın, tencere tava çiziyor.
      Dün gittim ikea ya, tek gözlü olanlar benim tezgaha uygun, iki gözlüler bana büyük. Kalmamış:)
      o kadar çok talep var ki sormayın dedi çocuk.
      Franke ye de bakayım.
      Çok teşekkürler Nilgüncüm, çok iyi oldu bunları bilmek.

      Sil
  4. Bizdede vardı ama dediğin gibi sahip çıkamadık Emel'ciğim.Sandalyeye asma fikrini çok sevdim belki bende denerim(Aynısından bendede var mutfak duvarında asılı,içine yemek kitaplarımı koymuştum)
    Aydınlık günler dilerim.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bende başta dolap içi yaptım, sonra çıkardım:) Çok işlevsel, bir sürü yerde kullanılabiliyor olmasını sevdim bende.
      Sevgiler Mehtapcım.

      Sil
  5. Yine güzel resimlemiş..yine güzel yazmışsın.. :)

    YanıtlaSil
  6. Tel sepetinin işlevselliği gözler önünde harika düşünmüşsün Emelciğim. Bende çok severim farklı yerlerde farklı amaçlarla kullanmayı, yeniden baktığımda ilk aldığımdaki gibi heyecanı yaşatırım içimde yoğun olarak. Tel sepetli dolabın için sabırsızlıkla bekleyenlerden biri de benimmm artık daha fazla heyecana boğma bizi yazıpta çok öpyrm sevgilerle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tel dolap diyeceğime tel sepet diye yanlış ifade etmişim :)

      Sil
    2. Bende sabırsızım ya Sevgi:) Acele ediyorum.
      Anladım ben seni boşver:) tel dolapla yatıp kalkıyoruz bu ara, ondandır:)
      Sevgiler

      Sil
  7. Bence nereden alındığının yazılması önemli. Moda bloggerları da sonuçta giydikleri kıyafetlerin markalarını yazıyorlar ve beğenenler de bloggerlar sayesinde daha kolay sahip oluyor. Yani bir anlamda siz öncü oluyorsunuz; hava atıyor gibi düşünme biz o gözle bakmıyoruz okuyucular olarak :))) Yine Ünver :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yazarım Ünver, unutuyorum bazen. Bu sabah da mesela, yazmamışım, yeniden güncelledim:)

      Sil
  8. Emel Hanım bende merak içinde bekliyorum tel dolabı eminim diğer çıkardığınız işler gibi mükemmel olacak:) Bir de geçen ki postlarınızdan birinde limonlu sirkeli deterjan tarifini denedim.Sonuç en kurumuş lekeleri bile ne güzel çözdü hem de doğal olarak:)

    YanıtlaSil
  9. Emel hanım merhaba bende tel dolabı heyecanla bekleyenlerdenim:) Eminim çok ama çok güzel olacak.. Geçen postlarınızda limonlu sirkeli bir deterjan tarifi vermiştiniz.. Kurumuş kötü lekeleri bile mükemmel çözdü hem de doğal olarak.Paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Sevgilerle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa.. denedin mi Feride:) Çok mutlu oldum. Bende portakallı yaptım bu sefer. Aynı taktik, bak onuda dene. duşakabinde denedin mi? Nasıl parlatıyor. Su lekesi falan hiç bir şey kalmıyor. Portakal çok da güzel bir koku bırakıyor aklında olsun.
      Çok teşekkür ederim mesajın için.
      Selamlar

      Sil
  10. Bir ara eski tarz bir büfe bulup, onu boyatıp kapaklarına tel dolap yaptırma planım vardı ama bir üşengeçlik var bende sorma. Hiç bir şeyle uğraşmıyorum şu sıralar. İçimi açan arkadaşlarıma bakarak gaza geleceğim günleri bekliyorum :)))
    Hadi bakalım dört gözle bekliyoruz Emel'cim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ara aslında bende aynıyım Sebicim. Kısa bir seyahate çıkacağız biraz kendime gelirim sanırım. Havalardan havalardan:)
      sebep hazır:)
      Çok arayı açma ve hergün bakıyorum, hatta takip listeme aldım seni. Orada göremeyince üzülüyorum:)

      Sil
  11. Gün içinde instagramdan ,gelincede blogdan takipteyim Emel .Oda yetmiyor kişisel hesabımda iz sürmekte ....Ama şikayetçimiyim ''hayır'' blog güzelliklerle dolu bugün yine...

    YanıtlaSil
  12. yırtılsın teller, uçsun kuşlar, süzülsün gökyüzünde uçurtmalar!! tel dolap harika bir buluş, teyzemin evinde vardı nil yeşili eski bir dolap, çok severdim açıp kapatmayı. pencere kısımlarında içi görünmesin diye basma pazen bir perdecik vardı, ben açıp kapattıkça uçuşurdu, onu severdim herhalde... ayy insan hafızası ne garip, nerelerden neler çıkıyor zihnimizden.. hatırlsttığınız için teşekkür ediyorum ve dolabınızı merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne güzel yazmışsın sende:) Bak şimdi sen diyince, şimşek çaktı:) belki bende pazen bir perde takarım, hani uçuşan cinsinden...dur bakalım bir çıksın da ortaya.
      Çok teşekkürler..

      Sil
  13. Bu yayını baya neşeli iken yazmışsın çok belli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha:) valla çok hızlı ve çabuk yazmam gerekince, bu çıktı:)
      öyle mi hissediliyor:)

      Sil