Salı, Nisan 15, 2014

Dışarda çiçek, içerde çiçek



 









Nasıl çoştu doğa yağmuruda yiyince değil mi? 
Her yerden çiçek, taze filiz, yeşil fışkırıyor. 
Yüksek dozda çiçek kokusu bana çok iyi geliyor, azı kesmiyor. 
 Hiç bir yan etkisi olmadığı gibi, şifa veriyor. İlaç niyetine yani.
Gözlerimi kapatıp, o muazzam kokuları içime çektiğimde, binlerce kez şükür ediyorum.
-Bu nedenle evin her yeri çiçek,  bütün fotoğraflarda gördüğünüz gibi.-
Bu Hüsnü yusuf, karabaş otu ve kekiği de, Alaçatı'dan taşıdım. 
Esas, yol kenarlarında fışkıran bodrum papatyalarını görmelisiniz. 
Kökü ile söktük, gelir gelmez diktik saksıya.
Sonraki postlarda görünce tanır, bir selam çakarsınız artık.
"Seni bir yerlerden tanıyorum ben ufaklık" diyerek:)

Çiçeklerle dolsun eviniz, balkonunuz, bahçeniz, masanız ki, 
Çiçek gibi bakıp, çiçek gibi göresiniz.





27 yorum:

  1. Çiçekler ve fotoğraflar güzel.Ben de çiçekleri çok severim.Kış bahçem var şimdi orası doldu.Yavaş yavaş üst kata çiçekler taşındı.Yakında teras şenlenmeye başlıyacak.Alta çiçeklerin yanında domates,biber ve maydonozda ektim.Şimdi gidip çiçeklerime bakıp bir selam vereyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oh ne güzel, keyfini sürün, mutlu sağlıklı günler dilerim bende.

      Sil
  2. benim ektiğim tohumlardan halen ses yok :)
    şifa verdikleri bir gerçek...
    bizde kökü ile lavanta söküp getirmiştik ama olmadı küstü bize sanırım .....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. acaba çok derine mi ektin? Zira soğanlı çiçekler, toprağın hemen 2-3 cm altına dikiliyor diye biliyorum. Çok derine ekince, ya geç çıkıyorlar ya da çürüyorlar toprağın nemi ile. Hala açmadılarsa bir kurçala derim, bunların zamanı geçiyor çünkü.

      Sil
  3. Gunaydin emelcim.doga butun guzel marifetlerini bize sunuyor .buguzelliklerle mutlu olmayi herkes basarabilse,goren gozlere ,mutlu kalplere saglik.gozumuzu senlendirip ,bizi mutlu ettin.tesekkur ederiz.cicekli minderin alacati pazarindanmi aldin cok guzel .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Didemcim onu inanmayacaksın ama geçen sene, carrefour da, ortada duran tel bir sepetin içinden seçtim. Tesadüf ingiliz kumaşı çıktı, etiketine bakmadan sadece motiflerine vurularak almıştım. Ve daha da komiği, ne alırsan 1 TL olan bir sepetti. 1 liraya ingiliz yastık kılıfı almış oldum, epeydirde kullanmadım, bu sene çiçeklere böceklere takığım yaa...çıkardım koydum ortaya.
      Beğenmene çok sevindim, teşekkürler

      Sil
  4. Aynen bizde de iki gün yağmur yağdı, üçüncü gün bahçeye bir çıktım ki yeni ektiğim domateslerimin meyveleri belirivermiş. Resmen şok oldum görünce. Sevinçten çığlık attım hatta! :) Senin çiçeklerin kadar yastıkların da şahane, güzel bayan. Söylemeden geçemeyeceğim! ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duydum ben senin çığlığını:) Burada gece orada sabah:) dedim kim bu gece gece...ses yankılanıyor ya:)))
      canım benim, sen ekersinde tutmaz mı? O domatesler meyve vermez mi?
      Bir ara çek fotolarını, naneni çok beğenmiştim ben senin, kara nane o biliyorsun. Çok makbuldur. Bende ektim senden görünce.

      Sil
  5. aa hüsnüyusuf diye sevindim yıllar var görmeyeli. okudum sende aynı yazmışsın, bazıları karanfil diyor. çok önce almıştım, evde bakamadım,kurudu, ama çok severim. zaten bütün çiçekleri severim ya. hepsi ayrı güzel. güzelliklerle kalın sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim en sevdiğim çiçeklerdendir özlemcim. Yalova da bahçemizde vardı, ekmezdi annem ama her sene pıtrak gibi fışkırırdı topraktan. Babacığımın adı da Yusuftu:( o nedenle ayrı çok ayrı bir yeri var bende.

      Sil
    2. sanırım babacığını kaybettin emel. öyleyse başın sağ olsun, Allah'ım rahmet eylesin, Yusuf 'tu deyince öyle düşündüm. değilse sağlıklı uzun bir ömrü olsun dilerim. sevgilerimle...

      Sil
    3. 8 sene olmuş ama soranlara dün diyorum özlemcim😔 azalmıyorda, geçmiyorda sızısı, çok teşekkür ederim💐🙏

      Sil
  6. Emelciğim güzel arkadaşım. Bu bahar başlangıcını ve heyecanını seninle yaşıyorum. Her yıl özellikle küçük kuzum doğduğu günden beri anlamadığı zamanlarda bile, balkonumu 23 Nisan'a yetiştirip, saksı, çiçek, börtü böcek donatıyordum.:) Bu yıl 22 Nisan'da Antep'te olacağız kısmetse ve ağırlıklı olarak çocuk bayramı orada kutlanacak. Dönünce seninle başlayan heyecanımı, balkonda devam ettireceğim:)) Yani biraz geç kalmış olacağım bu yıl. Ama dediğim gibi sen başlangıcını yaptın, ben de tamamlayacağım inşallah:) Sevgiler güzel dost.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgüncüm inanır mısın, çiçeği böceği, çok sevmeme rağmen, bende Alp'in doğumundan ilkokula başladığı yaşa kadar pek ilgilenemedim baharla, çiçekle, kuşla...şimdi şimdi vakit bulabiliyorum. Cemre biraz daha büyüsün, sende aşık olduğun tabiatın hakkını vereceksin eminim. Bak şimdilik fotolardan varsın olsun. Senin yetiştirdiğin bir çiçek var şu anda zaten. O daha önemli.
      Doğaya can katacak çiçekler çocuklarımız esas.
      Çok özledim seni, yazmıyorsun bir süredir. Her gün bakıyorum ama bloğuna.
      Sevgilerimle

      Sil
  7. Karşımdaki park bir anda yemyeşil oldu, hızına yetişemedim resmen:))
    Bu arada bizim de balkonu bir elden geçirmemiz gerek. sardunyaları tazelemek, yeni çiçekler almak gerek... Ohhh...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O parkı biliyorum Ayda. Geçen sene, Nişataşına işe gidip gelirken, yolumun üzeriydi. Tamda bu aylarda, nasıl patlamıştı bütün yeşiller. Bana iş stresimi hatırlatıyor biraz orası, kurtulmam lazım bu psikolojiden, atamıyorum üzerimden. Bazı görüntüler ne kadar güzel olsa da o anki ruh halin yerinde değilse, sen o güzelliği farklı algılarsın ya, benim içinde orası öyle biraz. Ama atacağım, az kaldı:)

      Sil
  8. Bende balkonda öksüz bekleyen saksılara bi el atsaydım artık :)

    YanıtlaSil
  9. sanada evine de çiçek yakışıyor emel,ya o çiçekli yastığa ne demeli süper olmuş .

    YanıtlaSil
  10. çiçeklerle birlikte tüm fotoğraflar da çok güzel:) o papatyalar var ya hele şimdi heryerlerde açtılar. doyamıyorum seyretmeye:) onlara şimdiden selam gelsin benden:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aldım selamını, verdim selamını Nilüfer:) Çok teşekkür ederim.

      Sil
  11. Yine çiçek kokmuş yine Emelce olmuş.. Ben de Alaçatı'dan aldım Karabaş otumu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aldın dimi? Lavantalar temmuz gibi sanırım Petek değil mi? Ben bulamadım. Taze, saksıda aldım ama kurutulmuşu yoktu. Her sene alıyorum ama bu sene biraz erken gittik Alaçatı ya o sebep sanırım.

      Sil
  12. ühüüüüü :(( çiçeklere hasretim bir çiçek delisi olarak :(( buralarda çeşit az e köşede çiçek satan ablam da yok, al sana buram buram bir hasret nedeni daha
    o yastıklar var ya Emel evini bambaşka bir yer yapmış, bahar olmuş içerisi :)

    YanıtlaSil
  13. Ah be Ahucum, vurma can evimden beni:) Seneye inşallah burdasın:) Burdasınız değil mi?

    YanıtlaSil
  14. Hayatım boyunca avm ye gitmeyi sevmeyen boğulan bir tip oldum. Öyle biryere kahvaltıya gideceğime boğaz manzaralı yada yeşillik içinde bir bankta bir parça börekle çayımı yudumlayıp oturup keyif alanlardanım. Şansımıza evimiz güzel bir yerde istanbulda ama İstanbulda değil. Dibinde bir orman 5 dk mesafede sahil :) Pazar günü bir ilki yaşadım. Oğlumu dershaneye bırakıp bekleme süresinde de sahile attım kendimi 1saat 20 dk kadar koşu yürüyüşten sonra arabadan termosta çayımı, spor sonrası atıştırmalıklarımı alıp serdim örtümü tek başıma keyif yaptım. Süper oldu. O gün gergindim çünkü hafta sonu yapmam gereken çok şey vardı ama ben işte iş, evdede hiçbitmeyen iş rutininden çok sıkılmıştım. İnanınırmısın tüm gerginliğim spor ve o yeşilliklerde zaman geçirmekle gidiverdi. Harikaydı. Onun için seni çok iyi anlıyorum. Ve sonuna kadar katılıyorum

    YanıtlaSil