Pazartesi, Nisan 14, 2014

"Çilekli kek" adında, küçük bir "hoşgeldin bahar" kutlaması






















Çilek epey bollaştı ya, ben ne yapacağımı şaşırdım. 
Bir-iki kavanoz reçel yaptım önce. 
Kesmedi, "bir sorbe atayım" dedim buzluğa. 
Dur şu kalanlar ziyan olmasın, bir de "kek karıştırayım" deyince, baktım, önüm, arkam, sağım, solum çilek olmuş.
Pazar günü, antremanı bitirip, ter-su içinde eve gelen çocuk, çilek kokusunu merdiven başından almaya başlayınca, ufak bir çilek partiside kaçınılmaz oldu tabi.
Bahara da küçük bir "hoşgeldin" demiş olduk vesile ile.
Yalnız, kek, bahar, çilek, kutlama, şu, bu tamamda, ben asıl keki koyduğum standı nasıl yaptım onu anlatacağım size daha sonra. 
"IKEA hackers" gibi oldum:)


Çilekli Kek
3 yumurta
2 su bardağı un-elenmiş-
1 su bardağı şeker
150 gram tereyağ ya da becel
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 fiske tuz
1/2 çay kaşığı karbonat
6-7 çilek
-Bütün mazlemeler oda ısısında, en az 20 dakika beklemiş olmalı-
Şeker ve yumurtaları kar beyazı haline gelip, kıvamlanıncaya kadar çırpın. Yağı ilave edin. Çırpmaya devam ederken sütü karıştırın. En son un olacak şekilde diğer malzemeleride ekleyin, 
Pişirme kabına yerleştirdiğiniz hamurun üzerine bütün çilekleri dizin. Çok bastırmayın, pişerken zaten aşağıya iniyor.
165-170 derecelik fırında 50-55 dakika kadar pişirin.




38 yorum:

  1. Günaydınlar canım zaten ilk etapta çilekli pastadan ziyade gözüm kek standına takıldı, tabi pastalarda muhteşem gözüküyr yanlış anlaşılmasın :))) anladım hemen senin yaptığını derken yazında bahsettiğini gördüm. Heyecanla bekliyorum, acil ihtiyaç var duyurulur...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay Sevgi, inan üzerine oturup düşünmedim bile:) fotoğrafları çekerken, kek aşağıda kaldı, gözükmesi için şunu biraz yükseltmem lazım diye düşünürken, baktım, ortaya bu stand çıktı:) Sonra yapıştırdım tutkalla ve işte ola laaaa:)
      Ağım sahım bir durum yok, bir adet ikea tabak, bir adet ikea mum altlığı:) Gerisini anladın sen:) ama gösteririm bir postta. Çok teşekkür ederim ayrıca, beğenmene çok sevindim.

      Sil
    2. İkeanın yokluğunu çok çekiyorum internettede bütün ürünler bulunmuyor, bende mağdur oluyorum, oyüzden 8 haziranı iple çekiyorum, ankaraya gideceğim, artık ikeayı sabah elemanlarla açıp akşamda kapatanlardan olurum :)) dediğn gibi tahmin ettim böyle birşey olduğunu, objelere farklı dokunuşlarda bulunup işlevselliği ön plana çıkarmanın verdiği haz benim için paha biçilemez. Etrafımda da tanık olup seyire dalmanın keyfini yaşatanlarda bi harikalar sevgiler....

      Sil
  2. Off harika bir kek:)) sunum ve fotoğraflar yine süper:)

    YanıtlaSil
  3. Kek leziz görünüyor ama artık çilekler eskisi gibi değil, kocaman ve tatsız. Kek standına ise bayıldım. Bekliyorum ne anlatacaksın diye. İyi haftalar diliyorummm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok birşey anlatamayacağım:) o kadar spontane ortaya çıktı ki sorma:) Bir ikea mumluk, bir ikea tabak, bir de tutkal. Ama anlatırım sonraki postlarda.
      Teşekkürler Ebrucum.

      Sil
  4. fotoğraflar, çiçekler, kek hepsi ayrı güzel görünüyor. emeğine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. emoşum her şey çok güzel, kek (alpciğime afiyet olsun:), kek standı harika ama o nergisleri nereden bulduğunu sorabilir miyim:) nergis hastasıyım ben, satılıyor mu çiçekçilerde o şekilde, toprağında? bayıldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çağlacım, nergis soğanlarını Bauhaustan torba içinde aldık. İki adet yaklaşık 12 tane soğanı, geçen kış ektik saksıya. Bu sene çiçek verdiler. O kadar mis kokusu var ki. Sen bayılırsın eminim. Bauhaus ta bazen çiçek soğanlarına kampanya yapıyorlar. Bu da onlardan. Bir alana bir bedava. sakın kaçırma. Soğanları saksıya topraya çok gömmeden -üzeri toprak kaplı olacak ama-dikersen seninkilerde olur. Dene bakalım, merak ediyorum.
      Öperim canım benim.

      Sil
    2. merakla cevabını bekliyordum:) cumartesi gitsem alsam, diksem olur mu, mevsimi geçti mi acaba? çok teşekkürler. deneyeceğim..sevgiler.

      Sil
    3. Yok yok sen al dik yinede. Bu sene olmazda seneye mutlaka açar.

      Sil
  6. Fotoğraflara elimi uzatıp bir dilim kapasım geldi:)) Harika görünüyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah çok teşekkür ederim, oradan nasıl gözüküyor bilmiyorum ama ben fotoğrafları çekerken yemiş kadar oluyorum. Sanırım bu sebepten:) gerçek gibi:)

      Sil
  7. yeni haftaya ne güzel bir merhaba bu böyle ,içim açıldı, oh be dünya varmış .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benden de bir OH o halde.
      Ne güzel, birilerini güne güzel başlatmak:)
      Bir kişi bile olsa, yetiyor bana:)
      sağol canım benim.

      Sil
  8. yine yine çok güzel kareler...sunum.(Alp çok şanslı) Merakla takipteyim nasıl bir teknikle yaptın kek standını???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülcancım valla öyle abartılacak bir teknik falan değil:) Meraklanma:) Bir ikea mumluk, bir de tabak. Tutkalı sür, al sana stand:)
      Çok spontane oldu, düşünülmüş bir şey değil yani. Fotoğrafları çekerken kek aşağıda kaldı, şunu bir yükselteyim dedim ortaya bu çıktı. Sonra bir de ufağını yaptım:) -bugünkü fotolarda var-Hoş oldu.
      Çok teşekkür ederim tatlım sağol.

      Sil
  9. Günaydın Emelciğim!
    Çilek tadında bir hafta olsun hepimiz için ♥

    YanıtlaSil
  10. Emel kek standı fikrini çok beğendim kekte nefis görünüyor ellerine sağlık, güzel bir hafta diliyorum.

    YanıtlaSil
  11. En sevdiğim meyve; çilek. Ama ne kadar kısa süre duruyor tezgahlarda. Hem de eskisi gibi tatlı çilek tadı, mis kokusu yok artık. Her şeyimiz sentetik oldu. Nergis ve çilek kokulu günlerin olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç birşeyin o eski tadını bulamıyoruz ki. O zamanlarda her şey mi tatlıydı, yoksa biz büyüdükte kirlendi mi dünya? Neyse, artık elimizdeki neyse onu kaybetmeyelim bari.
      Sevgiler

      Sil
  12. hımm enfes görünüyor. Sen harika bir bayansın söylemiş miydim? :)
    Güzel bir hafta olsun canım
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah:) çok teşekkür ederim. Kızarmış yanaklı ikon ben:)

      Sil
  13. Çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık Emel. Kek standını nasıl yaptığını da merak ettim beklyorum;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok abartılacak bir şeyi Juliette. Diğer cevaplara yazdım, sadece mumluk ve tabak. Birde tutkal. Dur ben bununla ilgili bir post hazırlarım sonra. Merak eden çok olmuş:)
      Teşekkürler

      Sil
  14. Kek muthus gozukuyor elinize saglik.cilek kokulari buralara kadar geldi:)).paylasimlariniz oyle sine hoski insana huzur mutluluk veriyor her zaman:) Guzel bir hafta olsun sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. O nasıl güzel kokutmuştur ama bütün evi mis gibi. Fotoğrafları bu kadar iç açıyorsa lezzetini hayal edemiyorum muazzamdır muhakkak :)

    YanıtlaSil
  16. Kalbinde çilek olan kek... Öğle yemeği vakti şuan biliyor musun :) Bu kek yüzünden gözüm dönecek, dünyayı yiyeceğim gibi hissediyorum şuan :))

    Ellerine sağlık, her zamanki gibi enfes görünüyor ♥

    YanıtlaSil