Salı, Ocak 21, 2014

Kendini pamuk zanneden Brownie!











Ne yalan söyliyeyim benim brownie, Tanja'nın  kinden daha çok kabardı:) 
Tanja, her zaman harika tarifler veriyor ve denediğim hiç biri boşa gitmedi. 
El-göz ayarlarımızda tutuyor herhalde:) 
O, iki farklı formda denemiş. Bardaktaki de süper gözüküyordu, onu da bir dahaki sefere diyip, kare- kare olanı denedim ben. Çikolatası çok geldi gözüme onuda azalttım biraz. Fındık kullanmamış, fındıkta koydum.
Alp, okuldan gelir gelmez üzerine atladı tabağın.
Gerçekten, pamuk gibi, yumuşacık bir browni tarifi bu.
Yazın bir yerlere.

Malzemeler

3 yumurta
130 gr. tereyağ
1 su bardağı un
80 gr. bitter çikolata
80 gr. sütlü çikolata
1 su bardağından biraz eksik şeker
2 çay kaşığı vanilya
1 paket kabartma tozu- Tanja 1 tatlı kaşığı kullanmış-
1 avuç fındık-bütün-

Yapılışı
Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin. Bir diğer kapta, yumurta ve şekeri iyice çırpın. Vanilya ekleyin.
Unu, kabartma tozunu ilave edin.
Çikolatalı karışımı, unlu karışımın içine karıştırarak boşaltın ve pürüzsüz bir hamur elde edin. -Kek hamuru kıvamı-
Ufak kare -23*23- veya dikdörtgen bir tepsinin altına yağlı kağıt sererek, malzemeyi içine boşaltın. Üzerine 1 avuç fındık koyun. -bütün fındık-
175-180 deredece 35-40 dakika pişirin.


18 yorum:

  1. Sevgili Emel, fotoğraflara bayıldım. Profesyonel food-stylingi yapanlardan bir farkın yok gözümde :) Hiçbir zaman bir çikolatasever olmadım ama iyi bir brownieye kimse hayır diyemez. Benim sana olan finika tarifi borcumu da unutmadan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Monica!!! çok mutlu oldum, çok teşekkür ederim. Senin gibi, kompleksiz ve samimi insanlardan var hala! Ne güzel.
      Dün "adsız" bir mail aldım bana ingilizce öğretisinde bulunmuş şahıs, fotoğraflara bakmadan, tamamen kötü niyetle saldırma amaçlı. "things değil thinks" demiş fotoğrafın üzerindeki yazıya odaklı:)
      Sen ki bunu dile bile getirmeden direkt fotoğrafı görmüşsün.
      Çok teşekkür ederim,
      Emeği görmezden gelen, kendini bilmezlere bir post yazıcam da, devenin kamburunu görmekten, o kadar yükü nasıl taşıdığını fark etmeyen insanlara ithafen. Sana niye patladıysam:)))
      İyi ki varsın teşekkürler.
      Tarifide denemek istiyorum ne zaman müsait olursan.

      Sil
    2. Sevgili Emel, böylelerini anlamak gerçekten zor. Ama biliyorum ki kulakları tıkamak, gözleri kapamak da zor. Yine de biz işimize bakalım, yol alalım. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar, bundan besleniyorlarsa ona da tamam :) Senin gündelik hayatın içinden bize sunduğun bu küçük güzellikleri görmeyen gözlere yazık.Sen de iyi ki varsın.

      Sil
  2. Ay bu "pamuk" mevzuu beni kalbimden vurdu, ben de denemeliyim hemen, bu pamuğa dişlerimi geçirmeliyim, durdurmam mümkün değil artık kendimi :)) Ellerine sağlık, pamuğa batıp gene geliciiimm..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elif dene bakalım nasıl olacak.Benim şimdidye kadar denediğim en güzel brownie tarifiydi. Umarım seninkide güzel olur. Sevgiler

      Sil
  3. Ellerine sağlık hayatım, çok leziz görünüyor ancak şu senin sunumların, çekim yöntemin ve harika evin ile bir başka güzel görünüyor herşey

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim, senin bakışların güzel olmasa, ev sırça saray olsa kaç yazar:)
      Sevgiler

      Sil
    2. Ne güzel de söylemişsin Emelciğim , haklısın ama görünen köyde klavuz istemez bu güzel evinde her daim mutluluklar dilerim sana

      Sil
  4. ellerinize sağlık, 28 yaşında bir oğlum var. o doğduğun zamanlar da eğer bir oğlunuz olduysa ''erkek çocuklar keki çok sever'' diye bir yazı okumuştum ve hemen kek yapmaya başladım, gerçekten de erkek çocuklar keki çok seviyor özellikle okuldan gelince, evde, bir bardak taze sıkılmış meyve suyu ve kek bulmak, mutlu olmalarına yetiyor. Alp ve kek kareleri bana oğlumun çocukluğunu hatırlattı. işte o günden bu yana kek konusun da uzmanlaştım, hala yanıma geldiği zamanlar, oğlum için, mutlaka kahvenin yanın da bir kekim olur. anne ve oğullara.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evinde kek kokusu ile büyüyen çocukların daha evine, değerlerine bağlı ve aileci olduklarını okumuştum bende bir yerde. Kendimden biliyorum. Okuldan eve geldiğimde, anneciğimin o tek gözlü, aliminyum kek tencerisinde, hemde ocağın üzerinde pişirdiği keki hayaım boyunca unutmayacağım.
      Bu nedenle vanilya kokusu bana mutluluk veriyor, huzur veriyor. Oğlumda böyle hissediyor biliyorum. Bu nedenle yapıp komşularıma dağıtacak kadar gün aşırı yaparım neredeyse:)
      Çok teşekkür ederim bu güzel paylaşım için.
      Sevgiler

      Sil
  5. Bu sıralar bende browni ile kafayı bozdum Emel ama sonra bu kiloları ne yapacağız bakalım..:)) Bu arada minicik bir düzeltme things olacak thinks..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Görüntüden sonra kedi gibi yalanarak okudum resmen tarifi.Böyle elimi uzatım bir dilim çalmak geldi içimden.Bunu denemeli mutlaka ya tatlı krizine girdim ya da okuduğum şey beni krize soktu halim olsa kalkıp yağacağım o denli yani.Eline sağlık.Yine harika fotoğraflar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah! şu teknoloji o günleride gösterecek mi demiyim, valla olur mu olur:) hani beğendiğimiz bir şeyi bir dokunuşta, tat duyumuza aktaracak:)
      Çok fantastik gördüm kendimi.
      Çok teşekkür ederim Baharın en güzel renkleri:)

      Sil
  7. emelcim,bu gün gelinimize misafir kabul ettik,sabah senin tarifini görünce bi ekstra yapayım dedim ve browni tarifini harfi harfine yaptım,her şey şahane oldu,ancak fırından çıkardıktan sonra ooo şahane kabarmış kekin ortası çöktü:((
    tabi ben de mecburen minik minik bölerek küçük küpler halinde servis tabağına aldım:(daha önce hiç browni yapmadığım için bu sonuca nasıl ulaştığımı anlamadım,
    bi fikrin var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pişince biraz sönüyor tabi ama fotoğraflardaki gibi aynen. Hani ortası hiç çökmedi bende. Tanja ya bir sormak lazım:)
      Bazen oluyor öyle benimde. Harfi harfine yapıyorum ama olmuyor, kullandığın tereyağ, un, fırının ısısı? ne bileyim bir şeyler etki ediyor herhalde. Bir de ben şunu farkettim kendimde, bir şeyi eğer istemeden acele ile yapıyorsam, fırından çıkan tam bir rezalet oluyor.
      Aynı tarifi, başka bir ruh hali ile yaptığımda ise harikalar diyarı:)
      Bilemedim yani.

      Sil
  8. merhabalaarr :)
    ne hoş bir blog bu böyle :)
    bayıldımm fotolar harika..
    ben de beklerim..sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülsinem Merhaba,
      Baktım bir koşu bloğuna:) geniş zamanımda tekrar uğrarım. Seçimlerin ve bloğun çok güzel. Keyifli paylaşımlar.

      Sil